Skrevet af: Emilie Fulgsang
28 aug 2018

Meget snart kan du oprette dit arrangement til årets iværksætteruge på gew.dk

Der er et par måneder til årets iværksætteruge, hvor op mod 250 arrangementer løber af stablen over hele landet og engagerer op mod 25.000 mennekser. Iværksætterugen er populær, og det er en uge, hvor der bliver skabt nye løsninger, netværk og hvor debatter og oplæg giver alle inspiration til at arbejde bedre sammen om årets tema. 

Som en naturlig forlængelse af det brede tema Verdensmålene sidste år, går vi nu mere specifikt til værks. I år giver vi mikrofonen til de grønne iværksættere. Dem, som enten opfinder, gentænker eller bidrager til en mere bæredygtig hverdag. Vi skal gøre noget for klimaet nu, og iværksætterne har især et redskab i værktøjskassen, som vi kan bruge. Og det er de nye opfindelser, de anderledes forretningsmodeller, en ny type software, en tids- eller økonomibesparende ydelse - eller noget andet nyt!

Her på gew.dk bliver alle arrangementer i løbet af ugen samlet, og ønsker du at afholde et arrangement i forbindelse med Iværksætterugen, er det nu muligt at logge ind og tilføje sit arrangement, så det bliver synligt for alle, og så du nemmere opnår tilmeldinger. 


Hvad er Danmarks Iværksætteruge
Danmarks Iværksætteruge er en del af Global Entrepreneurship Week (GEW), som foregår i uge 46 (12.-18. november 2018) i 170 lande verden over. I Danmark består ugen af op mod 250 arrangementer, der er arrangeret af lokale aktører rundt i hele landet - og du kan blive en af dem.
I år er det 11. gang, vi afholder Danmarks Iværksætteruge, og det er Erhvervsstyrelsen og Dansk Iværksætter Forening, der er værter. Danmarks Iværksætteruge er et stærkt og etableret brand, og vi når ud ud i hele landet i et stærkt samarbejde med kommuner, iværksætterfællesskaber, store virksomheder, beslutningstagere og politiker.


Årets tema
Året tema er de 17 Verdensmål, der indrammer nogle af verdens allerstørste udfordringer. Verdensmålene kan være en stor mundfuld at gabe over, så hvis vi skal løse dem, er der brug for iværksættere, der skaber løsninger, som fungerer i vores dagligdag - hvad enten det drejer om et bionedbrydeligt tyggegummi, en bruseløsning, der sparer på vandet, gammelt skind, der reproduceres til nye læderjakker eller en tech-løsning, der genbruger hårdt plastaffald. Årets tema skal sætte fokus på Verdensmålene og inspirere til, hvordan man tænker dem ind i sin startup.


Danmarks Iværksætteruge er for hele Danmark
Hvad enten du bor eller arbejder i Nivå eller Nørresundby, og uanset om din virksomhed ligger i Kolding, København eller Kerteminde er Danmarks Iværksætteruge for netop dig. Det er en uge, hvor hele Danmark står sammen om iværksætteri, og hvor vi samarbejder og inspirerer hinanden til at løse de udfordringer, som Verdensmålene indrammer.


Muligheder og krav
Du har meget brede muligheder for at afholde et arrangement, og du bestemmer selv, hvilket format, hvor og hvornår, det skal være. Et arrangement kan eksempel være en debat, et panel, et oplæg, en workshop, netværk eller noget helt sjette. Du har alle muligheder for at tænke kreativt og afholde det, der giver mening for dig og dine deltagere. Vores eneste lillebitte krav til dig er, at arrangementet skal være gratis at deltage i.


Fordele
Når du afholder et arrangement til Danmarks Iværksætteruge 2018 og lægger det på vores hjemmeside gew.dk, er du sikker på, at op de op mod 25.000 deltagere landet over kan finde dit arrangement her på siden.
Det er let at administrere, og du får et login, hvor du kan benytte et automatisk mailflow til alle deltagere, du får markedsføringsmateriale, og det er nemt for både dig og deltagerne at administrere.
Derudover bliver du en del af hele arrangør-netværket på Facebook, hvor du kan møde andre arrangører, iværksættere og interessenter, der også arbejder med Verdensmålene og iværksætteri.


Sådan gør du

  • Gå ind på Gew.dk
  • Tryk på menupunktet ‘Vær med’
  • Tryk på ‘Bliv arrangør’ og indtast dine oplysninger
  • Arrangementet godkendes herefter af GEW-sekretariatet
  • Login-oplysninger og vejledning modtages på mail

Arrangementet behøver ikke at finde sted i uge 46, og arrangementet behøver ikke følge årets tema.

Hvad enten du er iværksætter, har en lille eller større virksomhed, er du velkommen til at deltage i iværksætterugen og afholde et arrangement

Hvis du vil læse mere om formålet med årets tema kan du læse det i artiklen her: Temaet for årets Iværksætteruge skal skabe værdi, viden og udvikling for startups

Har du spørgsmål, kan du altid kontakte Iværksætterugen på kontakt@gew.dk