ÅRETS TEMA

Vi genstarter Danmark
Danmark har behov for iværksætteri mere end nogensinde før. Coronakrisen har gjort det klart for mange med en spirende iværksætterdrøm, at tilværelsen som selvstændig kan være enorm skrøbelig. Coronatiden har utvivlsomt påvirket lysten til at springe ud som iværksætter i en negativ retning. Og med en halvering af nyetablerede virksomheder har vi brug for at inspirere den næste generation.

Krisetider har historisk været kendt for at afføde nye forretningsmuligheder og innovationer. Det er iværksætterne, der kickstarter væksten og skaber de tabte arbejdspladser. Med andre ord, mulighederne og potentialet er stort for iværksætteri, men det kræver mod.

Når Global Entrepreneurship Week Denmark løber af stablen fra den 16. – 22. november 2020, sætter vi fokus på et COMEBACK til iværksættere - iværksættere, der kan genstarte Danmark i en mere grøn og bæredygtig retning. Hvis vi skal have en reel chance for at nå i mål med klimamålene skal vi have gang i de innovative opfindelser igen og få danskerne med virke- og idélyst til at etablere virksomhed. Global Entrepreneurship Week Denmark vil derfor hylde de modige grønne og bæredygtige iværksættere, som hver dag kæmper for at skabe vækst, velstand og en mere bæredygtig fremtid.

Rollemodeller

En af Danmarks helt store rollemodeller på området er f.eks. Too Good To Go med Mette Lykke I spidsen:

“Vi har endnu ikke opfundet alle de teknologier, der skal til for at nå i mål med 70 pct. reduktion af drivhusgasser i 2030. Grønne iværksættere spiller en vigtig rolle i forhold til at levere en stor del af den innovation, vi har brug for, og derfor er det så vigtigt, at særligt disse iværksættere har de optimale vilkår. Hvis vi lykkes med at skabe det, kan vi både nå vores eget mål, og vi kan være med til at drive omstillingen i resten af verden. Vi tror på, at vi blandt grønne iværksættere vil finde nogle af fremtidens helt store erhvervssucceser.”

Mette Lykke, Too Good To Go

I løbet af efteråret vil vi give mikrofonen til nye grønne rollemodeller.
Indtil da kan du nedenfor se rollemodellerne fra 2019.

ROLLEMODELLER 2019

GRIM

GRIM

v. Carolin Schiemer og Petra Kaukua

TAKT

TAKT

v. Henrik Taudorf Lorensen, Jens Jermiin m.fl.

LASTSWAB

LASTSWAB

v. Isabel Aagaard

ATTER

ATTER

v. Stine Højland

EACH THING

EACH THING

v. Katja Meyer & Sven R. Phillipsen

LÆSØ ZOSTERA

LÆSØ ZOSTERA

v. Kirsten Lynge

UPCYCLING SCANDINAVIA

UPCYCLING SCANDINAVIA

v. Erik Serritslev Jørgensen & Minik Jørgen Hellborg

INTUGREEN

INTUGREEN

v. Stine Casparij Kondrup

FLOWROBE

FLOWROBE

v. Simon Tykgaard Husted

Åbn

Åbn

v. Kristoffer (th.) og Valdemar (tv.).

Bæredygtig Kommunikation

Bæredygtig Kommunikation

v. Lasse Alfastsen

Seaborg Technologies

Seaborg Technologies

v. Ask Løvschall-Jensen