Iværksættere skaber fremtiden

Morgendagens succesfulde virksomheder, bliver ikke kun målt på evnen til at levere profit. De bliver i lige så høj grad vurderet på deres impact, og hvor meningsfulde de er for forbrugere, medarbejdere og samfundet. I disse tider er netop en bæredygtig tankegang mere afgørende end nogensinde før. Den globale pandemi og den omfattende nedlukning af samfundet, har tvunget os til at tænke anderledes og genoverveje, hvordan vi lever og gør ting. 

Det har givet unikke muligheder for at gentænke gamle industrier, og skabe innovative løsninger. Det har skabt de bedste forudsætninger for at tage IVÆRKSÆTTER-SPRINGET og skabe sine egne drømme. I en tid, hvor tingene er vendt på hovedet er det oplagt at udfordre normen og skabe sin egen fremtid. 

Det er netop handlelyst og skabertrang der er brug for - mere end nogensinde. De kreativt tænkende og løsningsorienteret iværksættere, skal styrke Danmarks muligheder for at opnå de ambitiøse klimamål. Og med et 2020 der har vist historisk lave tal for nystartede virksomheder, er initiativer der fremmer iværksætterkulturen og styrker iværksættermiljøet i Danmark af afgørende betydning. Med en andel på kun 6.6% der arbejder som selvstændige, er der for alvor brug for initiativer der skaber lysten til iværksætteri. Der er brug for et politisk fokus der ikke favoriserer lønmodtagerne men i stedet ser fordelene i at skabe bedre vilkår for iværksætterne.

 

Global Entrepreneurship Week vil skabe handlelyst

Dette års Global Entrepreneurship Week løber af stablen fra d. 8/11 til d. 14/11, og det vil være med fokus på handlelyst og iværksætterkultur i Danmark. I ugerne op til Global Entrepreneurship Week vil vi derfor give et indblik i hverdagen hos udvalgte iværksættere - rollemodeller der arbejder utrætteligt for at skabe Impact. 

Vi hylder skaberlysten og opfordrer alle der går med iværksætterdrømme til at tage springet. Danmark som iværksætternation har brug for kreativisten, opportunisten, realisten og alt derimellem. Det er vores bedste håb for at kunne skabe de innovative løsninger, samfundet hungrer efter.

“Vi har endnu ikke opfundet alle de teknologier, der skal til for at nå i mål med 70 pct. reduktion af drivhusgasser i 2030. Grønne iværksættere spiller en vigtig rolle i forhold til at levere en stor del af den innovation, vi har brug for, og derfor er det så vigtigt, at særligt disse iværksættere har de optimale vilkår. Hvis vi lykkes med at skabe det, kan vi både nå vores eget mål, og vi kan være med til at drive omstillingen i resten af verden. Vi tror på, at vi blandt grønne iværksættere vil finde nogle af fremtidens helt store erhvervssucceser.”

Mette Lykke, Too Good To Go

ROLLEMODELLER