Rasmus Bjerngaard og Hannes Lindal har med deres virksomhed Nextfood store ambitioner om at redde klimaet. De har lavet en løsning, der gør det muligt at dyrke friske næringsrige og pesticidfrie grøntsager året rundt på en klimavenlig måde.

Mikael Eydt har lige siden sin tid i uddannelsessystemet været fokuseret på at skabe sin egen virksomhed. Og en naturlig forudsætning var, at han skulle skabe noget bæredygtigt og grønt. Som han selv udtaler det: ”Det er det eneste, der giver mening i den tid, vi lever i.”

Kim Gardø Christensen og resten af Fenagy’s grundlæggere valgte i juni måned 2020, at stifte virksomheden. Hele verden var lukket ned, men de så alligevel muligheder inden for deres branche.

Midt i en global krise stiftede de to tidligere holdkammerater på fodboldbanen Allan Høvenhoff og Jeppe Svenningsen virksomheden Re-Sport. Og nu skal de ikke længere bare spille fodbold sammen, men også drive virksomhed sammen. 

Med en fortid hos Merrill Lynch, McKinsey og Novozymes samt en master i Matematisk Økonomi, var Michael Hasse vant til have en travl hverdag. Men derudover havde han også en interesse i at lære at lave mad. Det førte til at Michael udviklede et produkt, der kunne lære ham det grundlæggende inden for den kulinariske verden.

Tilbage i 2016 var Simon Weber netop færdig med gymnasiet. De fleste holder måske et sabbatår, studerer videre eller finder et arbejder. Simon ville det anderledes, og var med til at starte Dansk Tang. Virksomheden blev grundlagt ud fra en undren over den manglende udnyttelse af havarealerne rundt omkring i Danmark.

Med en 15 år lang karriere i kosmetikbranchen, stod det ikke i kortene at Aviaja Riemann-Andersen skulle være medejer af en fødevarevirksomhed. Men med en naturlig stræben efter at blive selvstændig, og efterlade sit eget aftryk på verden, blev Circular Food Technology (CFT) skabt.

Efter studenterhuen var kommet i hus hos Anders Korsgaard, gik turen til Bolivia. Her skulle han bruge sit sabbatår på at lære de lokale at lave solvarmeanlæg ved brug af lokale råvare. Årtier senere er interessen omkring alternative energikilder stadig den samme, men omfanget og potentialet er mangedoblet.

En episode med et familiemedlem for mange år siden gjorde Sarah Hammershøy godt og grundig ”Greta Thunberg-arrig”. Der blev tømt et askebæger ud af døren på en parkeringsplads for derefter bare at køre videre. Fra det øjeblik blev interessen og viljen til at gøre noget ved forurening vækket.

E-AT

Hos European Airvent Technology (E-AT) har de udviklet en teknologi der tætner ventilationssystemer. Et ”næsten uendeligt” potentiale, der er blevet midlertidigt bremset af corona-krisen.