Healper vil løse trivselskrisen med hjælp af avanceret matematik

Ved at udnytte avancerede matrix modeller formår iværksættervirksomheden Healper at matche personer med psykiske udfordringer med den helt rigtige specialist, og det bedste af det hele er, at tjenesten er helt gratis. I de to år Healper har været være live har platformen hjulpet næsten 30.000 mennesker med at forbedre deres mentale helbred. Drømmene og ambitionerne går hånd i hånd for grundlægger Andreas Aabo - derfor er han og teamet bag Healper årets rollemodeller i Global Entrepreneurship Week Danmark.

Skrevet af: Malthe Yde
28 nov 2023

De hurtige om iværksætteren

 • Grundlagt: 2020

 • Hjemmeside: https://healper.dk/ 

 • Branche: Mental Sundhed

 • Antal medarbejdere: 11

 • Vigtigste grundværdier:

  • "We Healp each other…

  • … meet people where they are

  • … make positive changes

  • … improve mental wellbeing

  • … challenge the norm"

 • Virksomhedens overordnede mål: En sundere og lykkeligere verden.

Mental sundhed er en voksende udfordring for en betydelig del af befolkningen, hvor op mod 20% af danskerne årligt står over for psykiske udfordringer, der kræver professionel hjælp. Desværre står rigtig mange i en situation, hvor den rette støtte er svær at finde. Dette var afsættet for iværksætterne Andreas Aabo, Tobias Pankoke og Rasmus Frost, der i fællesskab etablerede bookingplatformen Healper. 

Healper har engageret sig i Impact Startup, et acceleratorprogram for iværksættere med en vision om at gøre en positiv forskel i det danske velfærdssamfund. 
Drevet af Den Sociale Kapitalfond, har programmet udstyret teamet bag Healper med individuel forretningsudvikling, berigende workshops og webinarer inden for en række områder, herunder impact management, salg, økonomi og fundraising. Derudover har de haft løbende mulighed for at møde impact-investorer, mentorer og samarbejdspartnere.

I november 2021 indgik Healper en aftale med investorerne Henrik Sparup, Frank Bavngaard og Jesper Brok, hvorefter virksomheden har oplevet en betydelig vækst med en månedlig stigning på 20-30%. I oktober omsatte virksomheden for 1,1 millioner kroner. Investor Jesper Tilsted, medstifter og CMO i Happy Helper, forstår og støtter denne positive udvikling.

2 år med op- og nedture 

"Vores mission er at hjælpe folk med at finde den rette psykolog og samtidig forberede klienter til at få mest muligt ud af deres terapi," forklarer Andreas. "Vores vision er at skabe en sundere og lykkeligere verden ved at tilbyde den nødvendige support til dem, der har brug for det mest."

"Som iværksættere med et formål var vores rejse ikke en, der blev drevet af en simpel forretningsidé. Det var snarere vores personlige erfaringer og en stærk vilje til at gøre en forskel, der førte os til at etablere Healper," tilføjer han.

Healpers rejse har været fyldt med udfordringer, herunder vigtige strategiske beslutninger og investeringsspørgsmål. Tidligere på året var de tæt på at indgå en opkøbsaftale med en  venturekapitalfond, der så potentialet i deres produkt for sundhedsforsikring. Men efter nøje overvejelser trak de sig tilbage for at bevare deres fokus på at opbygge en virksomhed, der først og fremmest hjælper klienter med deres mentale sundhed.

"Det har været en udfordrende rejse, men at se den voksende positiv indvirkning, vi har haft på samfundet, har været vores største motivation," siger Andreas med stolthed.
 

Healper har hjulpet næsten 30.000 mennesker med at starte deres rejse mod et sundere liv.

Vores budskab til andre iværksættere med en lignende vision er at holde fast ved jeres 'hvorfor' og skabe en virksomhed, hvor vækst og positiv indvirkning går hånd i hånd.

Vil revolutionere branchen og bidrage til mental trivsel 

Healper gik live for næsten 2 år siden og har siden hjulpet næsten 30.000 mennesker med at starte deres rejse mod et sundere liv. Med en imponerende månedlig vækst på omkring 20% på alle nøgletal og en forventet omsætning på 1 million DKK for oktober 2023 har Healper bevist sit potentiale og sit formål.

På spørgsmålet om deres fremtidige planer afslører Andreas, at på kort sigt er deres mål at etablere Healper som den foretrukne platform for de mest talentfulde psykologer og certificerede psykoterapeuter i Danmark. På lang sigt stræber de efter at revolutionere branchen gennem en datadrevet tilgang, der øger terapeuters evne til at levere exceptionelle resultater for deres klienter.

“Husk jeres why”

"Vores budskab til andre iværksættere med en lignende vision er at holde fast ved jeres 'hvorfor' og skabe en virksomhed, hvor vækst og positiv indvirkning går hånd i hånd. Dette vil ikke blot give jer den nødvendige styrke til at fortsætte gennem udfordringerne, men det vil også tiltrække de rette mennesker til jeres mission," siger Andreas videre som opfordring til andre iværksættere. 

Med en dedikeret holdånd og en vedholdende stræben efter at gøre en forskel fortsætter Healper med at skabe en markant indvirkning på mental sundhed i Danmark og derfor er Healper rollemodel i dette års Iværksætteruge 2023.