GEW arrangement

Om arrangementet

Webinar: Muligheder for at udnytte sidestrømme fra fiskeindustrien til nye produkter

Afholdes af:
Food & Bio Cluster Denmark

Få værdi ud af dine fiske sidestrømme Klimaindsats og kamp mod madspild øger fødevareindustriens fokus på udnyttelsen af sidestrømme fra produktionen. Det kan være udvinding af ingredienser eller udvikling af nye fødevarer.

Hør om forskellige muligheder for en mere bæredygtig og værdifuld udnyttelse af sidestrømme fra processering af fisk og skaldyr. Vi vil præsentere inspiration til måder at bruge disse sidestrømme på, og diskutere udfordringerne i forhold til procesvalg, kvalitet og afsætning.

Fødevareindustrien står over for en vigtig udfordring med at minimere spild og øge bæredygtigheden i produktionen. Udnyttelsen af sidestrømme fra fisk og skaldyrsprocessering har stort potentiale til at skabe merværdi og reducere spild.

Der er mange muligheder for at bruge fiskesidestrømme, herunder udvinding af ingredienser som proteiner, fedtstoffer og kollagen til andre fødevarer eller kosttilskud. Der kan også udvikles nye produkter baseret på fiskesidestrømme, såsom fiskeolie, fiskefoder, kosmetik og lægemidler.

Udfordringerne inkluderer valg af de rette processer, opretholdelse af høj kvalitet og afsætning af produkterne.

Trods udfordringerne er der et stort potentiale i at udnytte fiskesidestrømme på en bæredygtig måde.

Kom og få inspiration til at bidrage til en mere bæredygtig fødevareindustri ved at udnytte sidestrømme på nye og innovative måder.

 

Sammen kan vi reducere spildet i produktionen af fisk og skaldyr og skabe en positiv forandring.

Eventet er afholdt

Adresse

Kontaktperson