GEW arrangement

Om arrangementet

Webinar om brændenælde som fremtidig afgrøde

Afholdes af:
Food and Bio Cluster Danmark og Teknologisk Institut

Brændenælde er en flerårig plante, der er kendt som superfood med højt vitamin- og mineralindhold. I dette webinar kigger vi ind i plantens potentiale også i forhold til klima og miljø.

Et pilotprojekt har i løbet af 2023 undersøgt potentialet for dyrkning, processering og afsætning af brændenælder i Danmark. Som et næste skridt inviteres nu til et webinar med præsentation af resultaterne og klarlægning af indsatsområder i et kommende projekt.

Miljø- og klimaaspekter gør, at der i disse år sættes fokus på flerårige afgrøder i både landbrugs- og fødevaresektoren, bl.a. satses der stort på anvendelsen af græsprotein. En række andre flerårige planter, bl.a. brændenælden, kan dog rumme endnu større potentiale til både fødevarer, fødevare-ingredienser og foder.

Webinaret er målrettet virksomheder med interesse for fremtidig dyrkning samt anvendelse af brændenælde og inviterer til samarbejde om idéudvikling.

PROGRAM

Kl. 13.00 Velkomst

Kl. 13.05 Præsentation af det nuværende pilotprojekt

BUF: Brændenælde – fra ukrudt til fødevare, fødevareingrediens og foder v/ Helle Hestbjerg, Teknologisk Institut, Karoline Nolsø Aaen, Permakulturhaven Myrrhis og Michael Mohr Jensen, Herrens Mark. Projektet er støttet af Uddannelses- og Forskningsstyrelsen gennem Food & Bio Cluster Denmark.

Kl. 13.30 Et kommende projekt, som dækker hele værdikæden for dyrkning, processering og afsætning af brændenælde og brændenældeprodukter

Kl. 13.40 Alle deltagere inviteres til at dele tanker og idéer.

Vi hører også gerne om evt. interesse for at deltage i et konsortium til formulering af og ansøgning om et flerårigt projekt til afdækning af hele værdikæden.

Kl. 13.55 Opsummering og aftale om næste skridt.

Eventet er afholdt

Adresse

Kontaktperson