Reel er sat i verden for at skabe en reel forskel for klimaudfordringerne

Reel er Danmarks første klima-elselskab og her for at hjælpe andre virksomheder med at tage et klimaansvar. Virksomheden Reel tilbyder deres kunder grøn strøm og sikrer opførelsen af nye solcelleparker. Reel blev stiftet af Jon Sigvert og medstifterne Christian Randløv Schmidt og Anders Kjemtrup.

Skrevet af: Zeinab Asem
05 nov 2021

Reel stammer fra videnskaben 

Vi skal tilbage til dengang, hvor Jon var studerende på Danmarks Tekniske Universitet (DTU). Det var her, hvor Reel blev født i et spin out fra  innovationsmiljøet på DTU skylab. Jon Sigvert er uddannet miljøingeniør og har specialiseret sig i miljø- og klimapåvirkningen af strøm. Selve konceptet af Reel er baseret på Jon’s research på DTU. Her fortæller Jon: 

Jeg blev frustreret over, hvor uigennemsigtigt elmarkedet er, og hvordan forbrugere med gode intentioner bliver misledt til at investere i løsninger, der ikke gør en reel forskel for klimaet.

Jon har dog ikke været alene om at starte Reel. Hans to medstiftere, Christian og Anders, har også været en del af det. Christian er CTO og oprindeligt uddannet softwareingeniør og Anders er CCO og tidligere managementkonsulent. Christian er ansvarlig for udviklingen af Reel’s platform, hvorimod Anders er ansvarlig for forretningsudviklingen. 

Vi startede Reel for at transformere måden som man køber grøn strøm på og gøre det muligt for alle virksomheder at bidrage direkte til den grønne omstilling. 

Reel blev skabt for at tage klimaansvar 

Da vi spurgte Jon indtil, hvilke behov han så sammen med sine medstiftere for at skabe et koncept som Reel, svarede han, at klimaet er vores ansvar. 

Jon påpeger, at elektricitet er den vigtigste sektor i kampen mod klimaændringer og for at nå Danmarks klimamål om at reducere CO2 udledninger med 70% inden 2030. Han understreger ligeledes også, at Danmarks samlede elforbrug forventes fordoblet frem mod 2030, og samtidig udfases statsstøtten til vedvarende energi. Omstillingen til vedvarende energi drives nu af markedskræfterne. 

Men det sker ikke af sig selv. Det er vores ansvar. 

Jon nævner også, at elmarkedet desværre er ‘fuld af varm luft’. De eksisterende ‘grønne’ løsninger er misledende og reducerer ikke CO2 udledninger i realiteten. Her fastslår Jon også, at internationalt anerkendte standarder tillader rapportering af falske CO2 reduktioner. 

Viljen til at tage klimaansvar er stigende, men 99% af alle virksomheder har ikke adgang til løsninger, der gør en reel forskel for klimaet.

Jon husker os også på, at hvis vi skal nå målene i Paris-aftalen, skal viljen konverteres til faktiske CO2 reduktioner og det er dét behov som blev stiftede Reel for at imødekomme. 

Reel blev stiftet med en vision om at accelerere omstillingen til vedvarende energi. Vi er sat i verden for at skabe transparens på elmarkedet og gøre det muligt for alle virksomheder at gøre en målbar forskel i kampen mod klimaforandringerne.

Da vi spurgte Jon om, hvordan Reel er bæredygtige, pointerede han, at Reel’s løsning har potentiale til at dække 6% af hele Danmarks forventede elforbrug i 2025 med ny og grøn strøm samt reducere mere end 1 million tons CO2 i Danmark alene. 

Hvad kan Reel tilbyde? 

Reel kan bidrage til dig, der har en virksomhed og ønsker at gøre noget godt for klimaet. Da vi spurgte Jon indtil, hvad Reel egentlig kan gøre for andre virksomheder, svarede han: 

Vi er inspireret af andelstanken og drevet af at gøre det nemt, ligetil og en god forretning for alle virksomheder at tage klimaansvar. 

På samme tid er Reel med til at sikre opførelsen af nye solcelleparker, der dækker kundernes el-forbrug med ny grøn strøm. Ud over dette tilbyder Reel også automatiseret rapportering for deres kunders CO2-udledninger til direkte brug i deres grønne regnskab. 

Vi foreslår skræddersyede klimatiltag baseret på dataanalyse af vores kunders el-forbrug for at reducere deres CO2-udledninger mest muligt. Alt sammen på attraktive vilkår og med videnskabelig evidens.

Jon som bæredygtig iværksætter 

Vi har spurgt Jon indtil, hvordan det kan være, at han valgte at blive bæredygtig iværksætter. Det har været oplagt for Jon at blive bæredygtig iværksætter, da han er uddannet miljøingeniør. Jon har altid haft stor interesse for miljøet og klimaet. 

Jeg startede min første virksomhed for otte år siden - og siden, at jeg trådte ud af driften af den virksomhed, har jeg vidst, at mit næste foretagende skulle være direkte relateret til at skabe løsninger for klimaændringer.

Da vi spurgte Jon indtil hans fremtidsplaner med Reel svarede han, at formålet med Reel er at hjælpe så mange virksomheder som muligt med at gøre en reel forskel for klimaet gennem deres elforbrug.

 

Billeder af Reel Energy