Make It Good Again vil udfordre normen og påvirke forbruger-tankegangen

Sara Mandrup Holt står i dag alene i spidsen for den grønne virksomhed, Make It Good Again, der udelukkende arbejder bæredygtigt med fokus på at skabe en tilværelse, hvor det er let tilgængeligt at reparere sine ting i stedet for at købe noget nyt.

Skrevet af: Zeinab Asem
27 sep 2021

Make It Good Again er et værktøj til stort set alt 

Ved at læse titlen ‘Make It Good Again’, ved man næsten allerede, hvad det går ud på. Make It Good Again er en digital platform, hvor man kan få repareret alt lige fra sit tøj til kaffemaskinen. Formålet med Make It Good Again er, at få forbrugeren til at blive bedre til at reparere sine ting i stedet for at købe noget nyt. 

Make It Good Again blev født i 2018 under et studieprojekt på uddannelsen “Innovation og Entreprenørskab” af Sara, Jacob og Emil. De havde hver og især deres ansvarsområder, kompetencer og viden, der tilsammen udgjorde Make It Good Again. Sara var ansvarlig for det administrative arbejde og på samme tid ageret hun som styrings-kvinde for virksomheden. Jacob var ansvarlig for al kundekontakt. Derimod havde Emil den tekniske rolle i virksomheden, da han var ansvarlig for al det, der havde med teknik at gøre. 

I dag er det Sara alene, der står for alt i Make It Good Again på egen hånd dog med ekstern hjælp i form af praktikanter og dygtige rådgivere. Hun lægger dog ikke skjul på, at det er blevet hårdt at skulle gøre alt selv nu. Her nævner hun: 

Derudover har det selvfølgelig været hårdt at miste mine virksomhedspartnere. Vi havde lagt en del planer om hvor vi ville hen, og havde nogle klare ansvarsområder. Lige pludselig havde jeg alt for mange ting og se til, og kunne ikke fokusere på de ting jeg synes er fedest at arbejde med. 
 

Make It Good Again er baseret på bæredygtighed 
Hele tanken bag Make It Good Again, er bæredygtighed. Men bæredygtighed nu til dages handler om mange ting. For Sara handler det også om at sætte fokus på det økonomiske og sociale, når det kommer til bæredygtighed. Her nævner hun helt specifikt, at Make It Good Again fokuserer på holdbarhed, levetidsforlængelse og vækst. Hun fortæller: 

Det er vigtigt for mig personligt at bidrage til den bæredygtige omstilling, fordi jeg gerne vil gøre noget, der er værdifuldt og kan skabe en positiv forandring. Som jeg ser det, er klimakrisen nutidens største udfordring og jeg tror på at det er der hvor Make It Good Again kan gøre mest impact.

Make It Good Again er mere end et sted, hvor man bare kan få repareret sine ting og derefter videre igen. Det er meget større end det. Make It Good Again vil gerne gøre op med den her køb- og-smid-væk-kultur, hvor man som forbruger skal være bedre til at tænke anderledes, når der skal købet noget nyt. Her forklarer Sara: 

Det handler ikke  “bare” om at hjælpe folk med at udnytte ressourcer fuldt ud, men også ved at påvirke forbruger-tankegangen og udfordre normen.

Sara som grøn iværksætter
Sara oplever masser af succes som grøn iværksætter. Dog lægger hun ikke skjul på, at det ikke altid er en ‘lyserød sky’. 
Som nævnt tidligere, har det været hårdt for hende at miste hendes virksomhedspartnere. Derudover fortæller hun også, at selve arbejdsprocessen kan være udfordrende til tider generelt set. 

Når man føler man arbejder og arbejder, men der sker ikke noget. Det føles som en enorm afmagt og er i virkeligheden meget værre end at decideret fejle - det er i det mindste håndgribeligt.

Vi har spurgt Sara, hvor hun ser sig selv og Make It Good Again om 10 år. Her kommer hun med store planer. Make It Good Again skal nemlig ikke være hendes eneste virksomhed, da hun gerne vil være med til at udvikle nye koncepter og forretningsmodeller, der kan være med til at forebygge den her kultur med ‘køb-og-smid-væk’ - for hende handler det ikke kun om at skabe forretning, men samtidig også forandring. 

Derfor ser jeg at det nuværende koncept bag Make It Good Again, blot er et af virksomhedens mange, der skal bidrage til den bæredygtige omstilling. 

Om 10 år er Sara ikke en del af det daglige team hos Make It Good Again, men den er overdraget til nogle andre, hvor hendes funktion bliver i bestyrelsen. 

Jeg vil rigtig gerne starte flere ting op - selvfølgelig ting med positiv impact. Jeg ser også mig selv tage en mere rådgivende rolle over for andre startups, når jeg føler jeg har den rette erfaring til det. Gerne i form af Business Angel.

Sara er et eksempel på en iværksætter, der arbejder hårdt og målrettet. Hendes drøm og mål er ikke bare at kunne stille en platform til rådighed, der kan fikse dine ting, men nærmere være med til at gøre samfundet og forbrugerne mere opmærksomme på vores forbrugsvaner. Derfor er vi stolte over at fortælle hendes historie til resten af Danmark, i håbet om at Sara kan være med til at give det sidste skub hos dem der går med en iværksætter gemt i maven.