Female Invest vil gøre op med økonomisk ulighed blandt mænd og kvinder

Bag Female Invest, står Emma Due Bitz, Anna-Sophie Hartvigsen og Camilla Falkenberg. De tilbyder en platform, hvor kvinder kan blive klogere på, hvordan de kan investere deres penge og samtidig have styr på deres privatøkonomi - det er et fællesskab om penge for kvinder.

Skrevet af: Zeinab Asem
07 okt 2021

Hvem er Female Invest?

Du har sikkert stødt på dem på de sociale medier eller hørt din veninde snakke om dem. Female Invest er stiftet af 3 kvinder, der har set et manglende forum for kvinder i investeringsverdenen. 

Både Emma, Anna-Sophie og Camilla har for nogle år siden oplevet mangel på information og samtidig været alene, når de er ude i ‘investeringsverdenen’. Det var her, at ideen om Female Invest blev født. Der har altid været en fælles interesse for investering, hvorfor det var helt oplagt for Emma, Anna-Sophie og Camilla at tilbyde et forum som Female Invest. 

Vi har været i dialog med Emma, hvor vi har spurgt ind til hendes iværksætter-rejse og samtidig har hun taget os med under armen og givet os et tættere indblik i, hvad Female Invest er for en størrelse. Her forklarer hun bl.a.: 

Female Invest er på en mission om at lukke finansiel ulighed ved at få flere kvinder til at investere. Der er mange årsager til, at kvinder falder økonomisk bagud. De fleste af dem er strukturelle og kræver politisk handling. Der hvor vi som individer, har mulighed for at gøre en reel forskel for os selv og vores økonomi på længere sigt, er ved at investere vores penge. Female Invest er opstået ud fra et personligt behov for at lære mere om investering. 

Emma mener altså, at investering er nøglen til en succesfuld økonomi.  Vi har spurgt lidt ind til, hvorfor  de har valgt navnet ‘Female Invest’, hvor Emma forklarer: 

Det var ikke tiltænkt at navnet Female Invest skulle lægge op til debat, men mere bare skabe en fornyet interesse hos kvinder. 

Emma takkede nej til job i New York og blev iværksætter

Ideen om at have en arbejdsgiver, herunder gode barselsvilkår, gode ferievilkår, god løn og generelt en større sikkerhed og mindre bekymringer, kan Emma egentlig godt genkende og anerkender samtidig også, at hun godt kan lide sikkerheden i et fast job. Men på den anden side nævner hun også, at hun var godt i gang med sin uddannelse og fik tilbudt et fast job i New York, da hun gav slip på alt og viet sig fuldtid til Female Invest. Emma uddyber:  

Jeg tror ikke, at jeg bevidst ville være iværksætter i ordets bogstaveligste forstand, men jeg har altid haft en indre konflikt med mig selv, som handlede om at give slip på fornuften og give mig selv rum til at turde forfølge mine drømme og samtidig skabe noget, som var større end mig. 

Emma ser dog iværksætteri som meget mere end bare ‘forretning’ - hun ser det som en mulighed for indflydelse på samfundet. 

Som iværksætter er man om nogen med til at præge fremtidens verden, og det synes jeg, er et kæmpe privilegium. Det giver en følelse af frihed, medbestemmelse og at man reelt er med til at gøre en forskel.

Female Invest mistede 80% omsætning under corona 

Der ligger en stor risiko i det økonomiske aspekt som iværksætter, da en krise som corona hurtigt kan vende ens forretning på hovedet. År 2020 var et vildt år for Female Invest, da de ligesom mange andre virksomheder, blev hårdt ramt af corona. 

Emma forklarer, at de mistede 80% af deres omsætning, da de på daværende tidspunkt tjente profit på fysiske arrangementer. Det gjorde dog, at Female Invest skulle være hurtige til at omstille sig og dermed gøre hele forretningen digital. Emma sætter ord på, hvordan det var at gennemgå denne krise, hvor hun nævner, at: 

Det var en hård periode fordi, at vi var næsten lige gået fuldtid og havde sagt farvel til vores drømmejobs. Nu vidste vi hverken, om vi var købt eller solgt.

Men på den anden gode side, så endte det alligevel meget godt for Female Invest. Her fortæller Emma, at: 

Corona viste sig heldigvis at være en kæmpe game-changer for det bedre, og det endte med at vi slog alle rekorder for omsætning, vækst og medlemstal.

Female Invest vil gøre verden til et bedre sted

Begrebet ‘bæredygtighed’ er en af de politiske emner, der er højst på dagsorden og bliver italesat over det hele. Man skal huske på, at der er mange forskellige måder at være bæredygtig på. 

Female Invest arbejder med social bæredygtighed. Emma forklarer, at for Female Invest handler social bæredygtighed om at påtage sig et ansvar og samtidig anerkende, at den verden vi lever i, bestemt ikke er perfekt. Emma understreger: 

For mig handler det om økonomisk ligestilling. For andre handler det om klima. Fælles for alle er, at vi gerne vil gøre verden til et bedre sted, og skabe nogle bedre forudsætninger for dem som kommer efter os. 

Når vi spørger Emma, hvad hun drømmer om og hvor Female Invest er om 10 år, svarer hun: 

Jeg håber selvfølgelig, at Female Invest vokser sig endnu større også uden for landets grænser, så vi kan få endnu flere til at investere. Finansiel ulighed kan desværre ikke kun isoleres til Danmark. Det gør sig gældende i hele verdenen. Vores ønske er at skabe en global bevægelse målrettet økonomisk ligestilling.

Vi er stolte over at fortælle Emma’s iværksætterhistorie til resten af Danmark i håbet om at inspirere og give et skub til dem, der har en lille iværksætter gemt i sig.