GEW arrangement

Fra Idé til Marked - Den officielle Åbningsfest af GEW 2022

V. Dansk Iværksætter Forening & StartUp Planet

Eventet er afholdt
Impact
Innovation
Networking

En festdag med spændende talks, netværk og ubegrænsede iværksætterambitioner!   Åbningen af iværksætterugen 2022 sker fredag d. 11. november i København, og det skal fejres! For vi skal tage iværksætteri mere alvorligt end nogensinde før. Iværksætteri må aldrig forfalde...

Læs mere i fanen "Om eventet".

  • Om eventet
  • Oplægsholdere (keynotes)
  • Tid og sted
  • Mere info

En festdag med spændende talks, netværk og ubegrænsede iværksætterambitioner!

 

Åbningen af iværksætterugen 2022 sker fredag d. 11. november i København, og det skal fejres!

For vi skal tage iværksætteri mere alvorligt end nogensinde før. Iværksætteri må aldrig forfalde til lutter balloner, konfetti. Den ene krise efter den anden står i kø og det er nu vi skal sikre, at vores iværksættere bliver hørt og får hvad de har brug for. 

Vi ser rekordlave etableringsrater af nye virksomheder, mens konkursraten omvendt er tårnhøj. De drevne iværksættere er ikke længere så drevne og deres innovative kræfter ligger på et meget lille sted. Sammen står iværksætterne stærkere, derfor er der behov for iværksætterugen mere end nogensinde før. 

Iværksætterne bliver hørt og hyldet

Glæd dig til en åbningsfest, hvor vi forener politikere, iværksættere og toppen af erhvervslivet i et fælles forsøg på at finde løsninger på udfordringerne. Vi har for alvor brug for den innovative drivkraft, hvis vi skal overkomme de uoverskuelige udfordringer, vi står overfor.

Mens vores verden er præget af stor usikkerhed og markedet og adgangen til kapital er frosset til, vælger vi at dedikere denne åbning af Global Entrepreneurship Week til at ruste nuværende og fremtidens iværksættere til at tackle en ny normal.

Glæd dig til en vært fra øverste iværksætterhylde!

Med founder af Copenhagen Cartel, Katrine Larsen som vært, får vi gæster fra den politiske top, iværksættere der skaber på trods af omstændighederne og inspirerende bæredygtige rollemodeller, som forsøger at finde en vej i iværksætterverdenen.

 

Programmet for dagen:

17.00-17.10 - Iværksætterne åbner Global Entrepreneurship Week 2022 v. Andreas Kofoed Sørensen (Canairi), Tina Søgaard-Pedersen (Vain Dane Athletic) & Aimee Kjær (Coffee Beanies)

17.10-17.30 - Talk: Udfordringerne tårner sig op for iværksætterne - hvordan løser vi dem? v. Pia Tandrup (Meta), Peter Kofler (Dansk Iværksætter Forening), Jacob Bruun Christensen (Direktør for strategi og partnerskaber, Vækstfonden),

17.30-17.40 - Tale: Iværksættermiljøets virkelige tilstand - Dugfriske tal fra iværksættermiljøet v. Kent Nielsen, Direktør hos E-Statistik

17.40-18.00 - Musikalsk indslag fra fremadstormende Mads Koch.

18.00-18.20 - Stjerneiværksætter Rasmus Bjerngaard fra Nextfood, fortæller om realiteterne for iværksættere hvis der ikke bliver handlet nu v. Rasmus Bjerngaard, founder af Nextfood

18.20-18.45 - Nye iværksætterstjerneskud indtager scenen. Talk: Om at have ambitioner, udfordringer og drømme! v. Andreas Kofoed Sørensen (Canairi), Tina Søgaard-Pedersen (Vain Dane Athletic) & Aimee Kjær (Coffee Beanies)

18.45-19.00 - International talk: Startup-profiler fra Tyskland og Spanien er fløjet ind, og deler ud af erfaringer fra deres respektive lande, og kommer med input til hvad vi kan gøre anderledes i Danmark. v. Christoph J. Stresing (Startup Verband), Miguel Ferrer (Adigital) & Johann Svane (Head of Policy, Dansk Iværksætter Forening)

19.00-20.00 - Fest & networking: Musik, fadøl & gourmet hotdogs. 

Dagens vært: Katrine Lee Larsen 

Katrine Lee Larsen er iværksætter med stort I og sætter med sin virksomhed Copenhagen Cartel purpose og grønt iværksætteri på dagsordenen. Hun er udråbt til at være én af Danmarks førende iværksættere og gør verden grøn med ideen om bæredygtigt badetøj og sportstøj under navnet Copenhagen Cartel.

Jacob Bruun Christensen, Direktør for Strategi og Partnerskaber, Vækstfonden

I den politiske debat har vi også deltagelse af Jacob Bruun Christensen og Vækstfonden. Vi skal blive klogere på hvordan en organisation som Vækstfonden arbejder for at fremme bæredygtige iværksætteri og hvordan vi i højere grad kan spille de forskellige aktører i det danske økosystem bedre.

Pia Tandrup, Country Direktor, Meta

Pia deltager i den politiske debat og er med til at sætte fokus på hvordan virksomheder, i dette tilfælde Meta, arbejder med at fremme skaberlysten og iværksætteriet i det samfund de befinder sig i.

Keynote: Rasmus Bjerngaard, founder af Nextfood

Rasmus er grundlægger af Nextfood som beskæftiger sig med vertikal farming. En bæredygtig måde at drive landbrug på. Rasmus fortæller om de barrierem han oplever i et felt, der fortsat har brug for udvikling og forskning, og som ikke umiddelbart kan vise profit her og nu.

Glæd dig til en ærlig beretning fra en iværksætter der oplever omstændighedernes konsekvenser på nærmeste hold!

Paneldeltager: Andreas Kofoed Sørensen, co-founder af Canairi

Med over 3.000.000 kr. rejst gennem deres første crowdfunding-kampagne er Canairi kommet flyvende fra start. Andreas og Hans har grundlagt Canairi som hjælper med at måle indeklimaet på en intuitiv og æstetisk flot måde. Mød den ene grundlægger Andreas når han deltager i iværksætterpanelet!

Paneldeltager: Tina Søgaard-Pedersen, founder af Vain Dane Athletic

Tina gør op med køb og smid ud-kulturen og laver sportstøj der holder længe, udviklet bæredygtigt og sidder perfekt. Efter et 10 års ophold i Mellemøsten blev tekstilindustriens konsekvenser tydelige for hende, og hun besluttede derfor at lave Vain Dain Athletic. 

Paneldeltager: Aimee Kjær, founder af Coffee Beanies

Aimee skaber huer lavet af alpakauld af kvinder i Burundi. Kvinderne til kaffebønderne bliver oplært i hvordan de laver huer, som derefter bliver distribueret i Norden. Til gengæld får kvinderne en ekstra indkomst, som kan skabe bedre vilkår for dem og deres familie.

Tilstanden på dansk Iværksætteri: Kent Nielsen, Direktør hos eStatistik

I flere år har lønmodtagerbeskæftigelsen måned for måned nået nye rekordhøjder. Det har resulteret i, at der bliver stiftet færre nye virksomheder. Der er dermed noget, der tyder på, at udsigten til den sikre lønmodtagertilværelse har trumfet danskernes iværksættertrang og den usikkerhed, der er forbundet ved at kaste sig ud i livet som selvstændig.

Men hvad så nu, hvor vi går ind i usikre tider og en faretruende recession kan se ud til at blive en realitet? Hvad er kendsgerninger og fakta om dansk iværksætteri 2022? 

Vi har inviteret eStatistik til at give indsigter og nyeste nye fra miljøet. De udvikler, analyserer og formidler erhvervsstatistik, så myndigheder, brancheforeninger og virksomheder kan træffe bedre beslutninger

Internationalt perspektiv: Christoph J. Stresing, Political CEO hos Startup Verbrand

Christoph arbejder hen mod et bedre startup framework i EU og Tyskland. Sammen med internationale kollegaer, vil Christoph dele den politiske lovgivning, der er under udarbejdelse i Tyskland. Til inspiration for Danmark!

Miguel Ferrer, Direktør for strategi og offentlig dagsorden hos Adigital

Miguel er ekspert inden for politisk lovgivning og kommunikation i tech og digital business. Sammen med Christoph vil han give et indblik i hvilke tiltag iværksættermiljøet i Spanien har indført med stor succes.

Eventet er afholdt.

Eventet er afholdt

Kontaktpersoner

Nicolai Petersen
nicolai@d-i-f.dk
Tlf. 28783982