Skrevet af: Maria Jensen Guy, Projektleder for GEW 2017
03 jul 2017

Små og store virksomheder vækster, når de samarbejder på tværs

Dette års GEW-tema er “Når små og store virksomheder samarbejde”. Der er en stigende tendens til, at store veletablerede virksomheder benytter nye metoder til at interagere med små virksomheder. Der går ikke en uge uden, at en stor etableret virksomhed lancerer et co-working space, en incubator eller innovation lab i samarbejde med en lille virksomhed.

Et samarbejde mellem små og store virksomheder italesættes ofte som et win-win-situation, der kan medføre en række konkurrencemæssige fordele for begge parter. De store virksomheder har de økonomiske muskler at spille med og de har adgang til markeder, kunder og systemer. På trods af disse fordele har små virksomheder noget, som store virksomheder altid vil blive udfordret på: høj omstillingsparathed, innovation og nytænkning.

En undersøgelse af den amerikanske managementvirksomhed Bain & Company viser, at små virksomheder der formår at drage fordele af en stærk eksisterende forretning, har 1.700 gange større chancer for at få succes med et produkt. Mange virksomheder har allerede set fordelene ved at arbejde på tværs, men der er fortsat et enormt uudnyttet potentiale i at indgå i et samarbejde. Derfor sætter GEW i 2017 fokus på, hvordan iværksættere kan hente inspiration fra store virksomheder og omvendt.